L'SpaceX aterra amb èxit però esclata poc després

És la primera vegada que el coet aconsegueix posar-se vertical.

Imatge de l'explosió de l'SpaceX

El model SN10 del prototip Starship de SpaceX, que hauria de portar humans a Mart, ha aterrat aquest dimecres en posició vertical amb èxit a Boca Chica (Texas) després d'un ascens de 10 quilòmetres, però ha acabat esclatant poc després.

Elon Musk, fundador de la companyia que ha aconseguit utilitzar comercialment motors de la primera fase d'un coet que aterren en vertical, va anunciar en el seu compte de Twitter que aquest havia “aterrat d'una peça”, però finalment va ocórrer el que ell descriu com "desassemblatge ràpid imprevist".

Aquesta és la tercera vegada que l'Starship, una versió molt més complexa i amb tres motors dels seus coets comercials, intenta completar un aterratge en proves, però és la primera vegada que l'aterratge es completa fins al punt de descansar en vertical.

S'espera que l'SpaceX realitze un vol amb tripulació al voltant de la Lluna el 2023 i progressivament avançar fins a poder portar-hi humans. Les fases que s'estan provant serien la part final en què hauria d'aterrar després d'abandonar l'òrbita terrestre, tant en un altre planeta com de tornada a la Terra.

Musk estima que el desenvolupament d'aquest projecte serà d'uns 5.000 milions (de què?), mentre que alguns experts dubten que colonitzar Mart siga una empresa viable.

Viatjar a la Lluna gratis

En relació amb aquests primers vols comercials a la Lluna, un multimilionari japonés de nom Yasuku Maezawa, que serà el primer turista espacial de la companyia, ha decidit regalar les 8 places restants que va comprar per al primer viatge que es realitze en aquestes circumstàncies.

Maezawa, que en un primer moment va decidir buscar artistes, ha canviat d'opinió i ha decidit regalar les places a les persones que ho sol·liciten i que complisquen dos requisits. D'una banda, que siguen persones que milloren i ajuden a altres persones i a la societat en el seu conjunt; i d'altra, que estiguen capacitades per a ajudar la resta de la tripulació amb aspiracions similars.

El període per a enviar les candidatures ja s'ha obert, durarà diverses setmanes i s'hauran de passar diverses fases amb entrevistes en línia, presencials i una avaluació mèdica. Al maig se sabrà qui són els afortunats.

També et pot interessar

stats