L’OTAN preveu una “guerra llarga" a Ucraïna

El secretari general, Jens Stoltenberg, no té cap dubte que el país s’unirà a l’Aliança Atlàntica “tard o d’hora” 

Una dona porta pertinences de les ruïnes de la seua casa destruïdes en un atac amb míssils russos a la regió de Kíiv, Ucraïna
Una dona porta pertinences de les ruïnes de la seua casa destruïdes en un atac amb míssils russos a la regió de Kíiv, Ucraïna / Danylo Antoniuk (Reuters)

El secretari general de l’OTAN, Jens Stoltenberg, ha assegurat aquest diumenge que “hem de preparar-nos per a una guerra llarga a Ucraïna”. Aquestes declaracions les ha fetes en una entrevista per al grup mediàtic alemany Funke. 

Stoltenberg ha explicat que “la majoria de les guerres duren més del que s’esperava en el moment d’iniciar-se” i ha marcat com a condició sine qua non per a la pau que el president rus Vladímir Putin aposte per deposar les armes. 

Pel que fa a la possible incorporació d’Ucraïna a l’organització, el secretari general ha remarcat que el país serà part de l’Aliança Atlàntica “tard o d’hora”. 

Stoltenberg ha reconegut que, tot i que es busque la pacificació de la zona, “si el president Zelenski i els ucraïnesos deixen de lluitar, el seu país deixaria d’existir”. 

També et pot interessar

stats