L'OTAN acorda reforçar el suport a Ucraïna davant de la invasió russa

Els aliats han condemnat per complet els horribles assassinats de civils que hem vist a Butxa i altres llocs recentment alliberats

Foto de família de la cimera de l'OTAN, aquest dijous
Foto de família de la cimera de l'OTAN, aquest dijous / OTAN

L'OTAN ha acordat reforçar el suport a Ucraïna, segons ha explicat en un comunicat l'organització, que s'ha reunit aquest dimecres i dijous a Brussel·les. L'OTAN també intensificarà la cooperació amb els socis, "donades les implicacions globals de la guerra no provocada, del president Putin contra Ucraïna", segons arreplega el comunicat.

"Els aliats han condemnat per complet els horribles assassinats de civils que hem vist a Butxa i altres llocs recentment alliberats del control rus", ha dit el secretari general de l'OTAN, Jens Stoltenberg, després de la reunió. "Els aliats han estat fent molt i estan decidits a fer més, ara i a mitjà i llarg termini per a ajudar els valents ucraïnesos a defensar les seues llars i el seu país, i fer recular les forces invasores", ha afegit.

Prèviament, Stoltenberg havia remarcat que la invasió russa d'Ucraïna no sols ha afectat la seguretat a Europa, sinó que també "ha sacsejat tot l'orde internacional". "La invasió russa d'Ucraïna té profundes implicacions per a la seguretat europea, però també ha sacsejat tot l'orde internacional", va declarar el polític a l'inici de la segona jornada de la reunió de ministres d'Afers Estrangers aliats, que té lloc a Brussel·les.

De la cimera ha eixit el compromís de major col·laboració amb altres socis en cas d'amenaça d'agressió russa, incloses Geòrgia, i Bòsnia i Hercegovina. Als ministres de Relacions Exteriors aliats se li han unit els homòlegs d'Ucraïna, Geòrgia, Finlàndia, Suècia i la Unió Europea, i els socis de l'OTAN a Àsia-Pacífic, Austràlia, el Japó, Nova Zelanda i la República de Corea. "L'OTAN augmentarà la cooperació amb els socis d'Àsia-Pacífic en àrees com la cibernètica, les noves tecnologies, la desinformació, la seguretat marítima, el canvi climàtic i la resiliència, perquè els desafiaments globals exigeixen solucions globals", ha agregat Stoltenberg.

També et pot interessar

stats