L'ONU rebutja la resolució de Rússia per a condemnar el bombardeig a Síria

El Consell de l'OTAN dóna suport a l'atac aliat a instal·lacions d'armes químiques a Síria.

Consell de Seguretat de l'ONU
Consell de Seguretat de l'ONU / Jason Szenes (EFE)

Convocat d'urgència, el Consell de Seguretat de l'ONU ha rebutjat la resolució presentada per Rússia per a condemnar l'atac llançat contra Síria pels Estats Units, el Regne Unit i França. El secretari general, António Guterres, ha fet una crida perquè no empitjore la situació i el patiment del poble sirià. 

També l'Organització del Tractat de l'Atlàntic Nord, l'OTAN, s'ha reunit per escoltar els motius dels tres països que han participat en l'atac sobre territori sirià. En acabar el Consell de l'Atlàntic Nord a Brussel·les, el secretari general dels aliats, Jens Stoltenberg, ha advertit que no es pot garantir una nova intervenció mentre hi haja governs disposats a utilitzar armes químiques sobre la població. El Consell ha mostrat el suport total a la operació. 

En la Casa Blanca la portaveu de Defensa nord-americana ha destacat que és una oportunitat per a impulsar el procés de pau en la zona i que l'objectiu del seu govern és derrotar Estat Islàmic i no involucrar-se en una guerra civil.  Des que s'ha conegut l'atac sobre territori sirià, Rússia ha acusat els Estats Units i els seus aliats de vulnerar el dret internacional. 

Continua l'amenaça del govern de Putin des que han anunciat que hi haurà conseqüències, encara que de moment no ha respost militarment. 

També et pot interessar

stats