L’ONU mostra la seua preocupació pels crims masclistes a Espanya

L’organisme també assenyala l’absència d’interseccionalitat en les lleis per a incloure dones gitanes, migrants o refugiades

Bandera de l'Organització de Nacions Unides
Bandera de l'Organització de Nacions Unides / ONU

El comité de l’ONU pels drets de les dones ha mostrat la seua preocupació per “la prevalença” en les taxes d’assassinats per violència de gènere a Espanya i per la falta d’atenció en les noves mesures legislatives contra les noves violències, com la digital.

L’organisme ha emés una valoració sobre Espanya en la lluita contra aquest mal, en la qual ha mostrat la bona acollida a les noves lleis sobre els drets de les dones. També ha reconegut “els nombrosos esforços legislatius fets per Espanya per a construir una política per a previndre i abordar la violència de gènere”.

Això no obstant, l’ens ha expressat la seua inquietud pel fet que la violència contra les dones “preval amb una alta taxa de feminicidis” al país i també considera que la legislació i els esforços fets “són insuficients per a abordar algunes formes específiques de la violència de gènere com la violència cibernètica”.

Des de l'ONU han recomanat al govern espanyol que consolide les seues polítiques de prevenció de la violència de gènere contra les dones, reforçant la identificació de situacions de vulnerabilitat i la prevenció de la reincidència" i que, a més, "redoble els seus esforços per a establir amb celeritat l'Observatori del Feminicidi.

En aquest sentit, també ha assenyalat una "falta d'un enfocament interseccional en la implementació" dels drets reconeguts en les noves lleis aprovades. Els experts de l'organisme creuen que aquestes no aborden adequadament "la situació de les dones romanís, les dones refugiades i migrants i altres dones subjectes a formes interseccionals de discriminació".

També et pot interessar

stats