L'ONU eleva a 4.074 les morts confirmades entre la població civil d'Ucraïna

Les Nacions Unides, que adverteixen que les xifres reals, pendents de confirmació, són considerablement superiors, situen la meitat de les víctimes a la zona del Donbass

Les autoritats ucraïneses exhumen el cadàver d'un home mort en un bombardeig rus a Khàrkiv
Les autoritats ucraïneses exhumen el cadàver d'un home mort en un bombardeig rus a Khàrkiv / Ivan Alvarado (Reuters)

La invasió russa sobre Ucraïna, que va començar el passat 24 de febrer, ha causat la mort de 4.074 civils i n'ha ferit 4.826 més, segons les dades que ha actualitzat l'Oficina de l'Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Drets Humans.

L'informe, que recull les víctimes fins al 29 de març, documenta la mort de 1.540 homes, 1.014 dones, 93 xiquetes i 100 xiquets, així com 69 menors i 1.258 adults el sexe dels quals encara es desconeix. No obstant això, l'ONU matisa que les xifres reals són considerablement més altes, ja que s'ha retardat la recepció d'informació d'alguns llocs on s'han produït intenses hostilitats i molts informes encara estan pendents de corroboració.

L'organisme assenyala que vora la meitat de les víctimes i ferits s'han produït a les regions Donetsk i Lugansk, a l'est del país i on aquests dies han empitjorat els combats. En total, s'hi han produït 5.037 baixes (2.307 morts i 2.730 ferits).

L'actualització de l'ONU no incorpora les tres últimes víctimes que s'han reportat a la zona, en un bombardeig a Sloviansk (Donetsk) que ha fet malbé diversos edificis i una escola.

Fa setmanes que l'exèrcit rus centra l'ofensiva en aquesta part del país, coneguda com el Donbass. Ciutats com Lissitxansk han sigut objecte d'intensos bombardejos en les últimes hores i a altres, com Severodonetsk, es lliuren intensos combats cos a cos que poden ser claus per al futur de la regió. És allí on un bombardeig rus ha matat el periodista francés Frederic Leclerc, que treballava per a una cadena de televisió francesa que va ser la primera del país gal a entrevistar Zelenski durant el conflicte. 

Segons el govern ucraïnés, 32 professionals de la comunicació han sigut assassinats des que va començar la guerra

També et pot interessar

stats