Mor tirotejat a Ucraïna un periodista estatunidenc

Brent Renaud, de 51 anys, col·laborador habitual de 'The New York Times', ha perdut la vida a Irpín, a l'entorn de Kíiv, durant un tiroteig en què un càmera també ha resultat ferit

El periodista Brent Renaud i la placa d'identificació que portava a Ucraïna
El periodista Brent Renaud i la placa d'identificació que portava a Ucraïna / Pulitzer Center i Parlament d'Ucraïna (@verkhovna_rada) i

Un periodista estatunidenc ha perdut la vida i un càmera ha resultat ferit per tirs de les forces russes a Irpín, una ciutat a l'oest de Kíiv, segons ha comunicat la policia de la capital ucraïnesa. Es tracta de Brent Renaud, un comunicador de 51 anys, col·laborador habitual de The New York Times, que ara cobria la guerra d'Ucraïna per compte propi. L'ONG Reporters Sense Fronteres ha reclamat una investigació per a aclarir les circumstàncies de la mort.

El fet que Renaud portara una antiga placa de premsa del rotatiu novaiorqués ha fet que el goverrn ucraïnés el relacionara inicialment amb la capçalera. Tanmateix, el mateix periòdic ha constatat que l'última col·laboració de Renaud amb ells es remunta al 2015. 

Cliff Levy, un dels responsables del diari, ha compartit en Twitter la profunda tristesa "en assabentar-se de la mort d'un periodista estatunidenc a Ucraïna, Brent Renaud", a qui han destacat com un reporter "valent" i "un fotògraf i cineasta talentós". 

El videoperiodista abatut treballava habitualment amb el seu germà, amb qui havia fundat la productora Renaud Brothers. Amb la companyia havia cobert molts dels conflictes més importants de les últimes dècades, incloses les guerres a l'Iraq i a l'Afganistan. Amb el material havien produït pel·lícules i programes de televisió, que els havien donat alguns dels guardons audiovisuals més prestigiosos.

Renaud és el desé periodista que ha mort violentament a Ucraïna des del començament de la crisi de 2014 a Crimea i les regions separatistes del Donbass.

També et pot interessar

stats