L’ONU alerta que Israel pot estar cometent crims de guerra i un delicte d’extermini

Estendre la fam, bombardejar ciutats i assassinar civils viola la legislació internacional 

Entrevista amb Francesca Albanese, relatora especial de l'ONU sobre Palestina / À Punt NTC

Assassinar civils de manera indiscriminada o segrestar-los, com va fer Hamàs el 7 d'octubre, és un crim de guerra, segons ha advertit la relatora especial de l’ONU sobre Palestina, Francesca Albanese; això sí, els actes de l’Estat d’Israel també suposen violacions de la legislació internacional per part del govern de Netanyahu, com estendre la fam, destruir hospitals o, fins i tot, bombardejar ciutats sense distingir entre civils i militars, aquest últim fet considerat delicte d'extermini.

Almenys 16.000 persones han mort en cinquanta dies a Gaza i a l'ONU li preocupen les crides de comandaments militars, de líders polítics i de periodistes israelians que conviden als poderosos a anar encara més enllà. “Demanen aixafar Gaza, arrasar Gaza, i això suposa un gran perill de genocidi contra els palestins”, ha explicat Albanese en conversa amb À Punt Notícies.

"És una catàstrofe total", ha lamentat. La portaveu de l’ONU en aquest conflicte ha denunciat, a més, que tot això ocorre davant de la inacció de comunitat internacional. Com més tarden els països a buscar solucions, segons ha dit, més violenta es tornarà la crisi.  

També et pot interessar

stats