Netanyahu entra a la Franja de Gaza: "Continuarem fins al final, fins a la victòria"

Hamàs allibera 17 ostatges més, 14 israelians i 3 estrangers, en el tercer dia de treva pactat amb Israel

Netanyahu entra en la Franja de Gaza per primera vegada des que va esclatar la guerra
Netanyahu entra a la Franja de Gaza per primera vegada des que va esclatar la guerra / Reuters

El primer ministre d'Israel, Benjamin Netanyahu, ha entrat aquest diumenge a la Franja de Gaza per primera vegada des que va esclatar la guerra amb Hamàs, el 7 d'octubre, i ha assegurat que les seues tropes reprendran l'ofensiva fins a “eliminar” el grup islamista quan acabe el cessament el foc temporal pactat durant quatre dies.

“Continuarem fins al final, fins a la victòria. No ens detindrà res i estem convençuts que tenim el poder, la força, la voluntat i la determinació per a aconseguir tots els objectius de la guerra”, ha indicat Netanyahu durant un recorregut per l'enclavament palestí, en el qual ha visitat túnels de Hamàs i s’ha reunit amb les tropes israelianes desplegades a la zona.

Hamàs allibera 17 nous ostatges

La Creu Roja ha rebut aquest diumenge 17 ostatges alliberats pel grup islamista Hamàs a la Franja de Gaza, entre els quals hi ha 14 israelians i tres estrangers, segons han informat l'exèrcit israelià i el braç armat de Hamàs, les Brigades Al-Qassam.

Entre els israelians alliberats n’hi ha un que té nacionalitat russa, a qui han posat en llibertat prèviament en un gest de Hamàs cap al govern de Rússia, en paral·lel a l'acord d'intercanvi d'ostatges per presos.

Aquesta acció suposa el primer pas del tercer intercanvi d’ostatges per presos, pel qual s'espera que 39 palestins empresonats per l’estat d’Israel siguen alliberats al llarg d’aquest diumenge, el tercer dels quatre dies de treva pactats entre Hamàs i Israel.

També et pot interessar

stats