L’ONG Junts per la Vida demana que la societat no s’oblide d’Ucraïna

L'actualitat ha situat els ucraïnesos en un segon pla, però l'arribada d'ajuda continua sent primordial

Voluntaris de Junts per la Vida a Ucraïna / À Punt NTC

El dia 24 de febrer es compliran dos anys des que va esclatar la guerra a Ucraïna després que Rússia envaïra el país. La situació, lluny de millorar, s'ha enquistat en un conflicte que no dona treva als ucraïnesos. Les organitzacions d'ajuda humanitària, com l'ONG valenciana Junts per la vida, recorden que les necessitats continuen sobre el terreny. 

Un equip d’À Punt Notícies ha parlat amb els voluntaris, que acaben de tornar d'un país que demana no ser oblidat. Benito Pajares és fotoperiodista i voluntari de l'ONG, i fa dos dies que ha tornat de recórrer el país. “La guerra continua, segueixen els atacs, les sirenes. El Donbass és una successió de míssils”, assegura. 

L'actualitat ha situat els ucraïnesos en un segon pla, però l'arribada d'ajuda continua sent primordial. Necessiten menjar, productes d’higiene personal i productes per a les llars. La presidenta de l’ONG, Clara Arnal, explica que són primordials els bolquers per a gent gran. Qui habita les cases són dones i xiquets, i amb més precarietat a les zones rurals. “Hi ha molta por pels joves. S’estan perdent moltíssimes vides i això fa que les mares, àvies i filles tinguen encara més por”, afirma Arnal. 

Diu el calendari que el 24 de febrer farà dos anys que Rússia va començar la invasió. Però els plors venen de més lluny. Perquè a Ucraïna fa molts més anys que la vida conviu amb la guerra a la recerca de la pau. 

També et pot interessar

stats