L'OMS insisteix en la necessitat d'estar ja preparats davant la pròxima pandèmia

Tedros ha alertat que, malgrat que ja acabat l'emergència per la Covid-19, encara "continua existint l'amenaça que aparega una altra variant que provoque noves onades de malaltia i mort"

El director general de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, el passat 6 d'abril
El director general de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, el passat 6 d'abril / Lian Yi (Europa Press)

El director general de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, ha instat els països a no demorar més l'aprovació del tractat internacional per a estar preparats contra futures pandèmies durant la seua intervenció en l'Assemblea Mundial de la Salut, que s'està celebrant a Ginebra (Suïssa).

"No podem donar allargs a l'assumpte. Si no fem els canvis necessaris, qui els farà? I si no els fem ara, quan? Quan la pròxima pandèmia truque a la porta, i ho farà, hem d'estar preparats per a respondre de manera decisiva, col·lectiva i equitativa", ha defensat Tedros .

El màxim dirigent de l'organisme sanitari internacional de les Nacions Unides ha alertat que, malgrat que ja acabat l'emergència internacional per la Covid-19, encara "continua existint l'amenaça que aparega una altra variant que provoque noves onades de malaltia i mort".

Igualment, ha avisat que "continua existint l'amenaça que aparega un altre patogen amb un potencial encara més mortífer". "I les pandèmies estan lluny de ser l'única amenaça a la qual ens enfrontem", ha afegit sobre aquest tema.

Per això, ha insistit davant tots els estats membres de l'OMS de la necessitat de tindre un mecanisme de preparació contra les pandèmies.

Tedros considera que la reunió d'alt nivell sobre preparació i resposta contra les pandèmies que se celebrarà enguany podria ser "una oportunitat valuosa perquè els líders tracen un camí clar cap a aquest futur".

També et pot interessar

stats