L'OMS adverteix que s'està arribant al pic màxim de contagis de tota la pandèmia

El director general de l'OMS afirma que les infeccions "continuen augmentant a un ritme preocupant", perquè estan pujant en zones on fins ara s'havien contingut

Un sanitari extrau una mostra nasal a una menor en un punt de detecció de proves del coronavirus a Bangkok
Un sanitari extrau una mostra nasal a una menor en un punt de proves de detecció del coronavirus a Bangkok / Reuters

La pandèmia està assolint la taxa d'infecció per Covid "més alta de la pandèmia", segons ha advertit aquest divendres el director general de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus.

A pesar de l'avanç de la vacunació en certs països, el responsable de l'organisme sanitari ha atribuït aquest increment al fet de que els contagis estan creixent en moltes zones del planeta, algunes de les quals havien contingut fins ara els casos.

Per a Tedros Adhanom Ghebreyesus, els casos de coronavirus "continuen augmentant a un ritme preocupant". De fet, ha assenyalat que "a nivell mundial, el nombre de nous casos per setmana quasi s'ha duplicat els últims mesos", segons ha especificat.

Una de les raons d'aquest increment, segons el responsable de l'OMS, és que alguns països, com Papua-Nova Guinea, que fins ara havien aconseguit contindre la transmissió generalitzada del coronavirus, estan patint ara "un fort augment de les infeccions". Per aquest motiu, ha destacat que és important que les vacunes arriben a tots els països.

Per la seua banda, el director executiu del programa d'emergències de l'OMS, Mike Ryan, ha manifestat que els estats membres estan "pressionant molt perquè es produïsca un augment fonamental de la inversió en dades de vigilància locals, nacionals i mundials, i perquè es compartisquen les eines biològiques, de manera que tots puguem millorar en el futur la resposta a les amenaces mundials".

També et pot interessar

stats