L'OCDE inicia el procediment per a l'admissió d'Ucraïna

L'organisme prepararà un full de ruta sobre el seu ingrés com a estat membre

Imatge d'arxiu del president d'Ucraïna, Vladímir Zelensky acompanyat del primer ministre Denys Shmyhal i el cap del seu parlament, Ruslan Stefanchuk
Imatge d'arxiu del president d'Ucraïna, Vladímir Zelenski acompanyat del primer ministre Denís Xmihal i el cap del Parlament, Ruslan Stefantxuk / Presidència d'Ucraïna / Europa Press

L'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) ha iniciat aquest dimecres el procediment per a l'admissió d'Ucraïna, una vegada el Consell de l'organització l’haja designat com a potencial país membre. Així ho ha anunciat el secretari general de l’organització, Mathias Cormann, després d'una sol·licitud del primer ministre ucraïnés, Denís Xmihal.

Cormann ha recordat que l'organització i Ucraïna ja col·laboraven, concretament des de l’any 1991. Per aquest motiu ha explicat que, després de la conclusió del diàleg inicial, el Consell de l'OCDE decidirà l'obertura de les discussions formals amb Kíiv i la preparació d'un full de ruta sobre l'ingrés.

"L'OCDE continua compromesa amb Ucraïna i el seu poble. Donem suport als seus esforços de reconstrucció i recuperació per a la ràpida volta de la pau i l'estabilitat en tot el seu territori sobirà", ha explicat Cormann.

No és l'únic organisme al qual Ucraïna ha demanat l'annexió. El president del país, Volodímir Zelenski, també va anunciar que presentarà una sol·licitud per a ser admesa en l'OTAN pel procediment d'urgència.

També et pot interessar

stats