L'Iran confirma que van disparar dos míssils contra l'avió ucraïnés

L'anàlisi de les caixes negres és primordial per a aclarir les causes del sinistre, però l'Iran sembla poc inclinat a lliurar els dispositius.

Imatge de restes del Boeing 737 abatut a l'Iran
Imatge de restes del Boeing 737 abatut a l'Iran / Reuters

L'Organització de l'Aviació Civil de l'Iran ha confirmat que van disparar dos míssils contra l'avió ucraïnés derrocat per les Forces Armades iranianes, que va causar la mort de les 176 persones que hi viatjaven.

Segons un informe preliminar de la investigació publicat en les últimes hores, la caiguda de l'aparell, un Boeing 737 d'Ukraine International Airlines, es va deure al llançament de dos míssils Tor-M1.

Els Tor-M1, uns míssils terra-aire de curt abast dissenyats originalment a la Unió Soviètica, els van disparar "cap a l'avió des del nord", ha indicat l'Organització de l'Aviació Civil, que encara revisa i analitza l'efecte dels míssils en l'incident.

L'anàlisi de les caixes negres és primordial per a aclarir totes les causes del sinistre, però l'Iran sembla poc inclinat a lliurar els dispositius i vol extraure les dades, mentre que Ucraïna, França i el Canadà els han demanat.

Sobre aquest cas, l'informe de l'Organització de l'Aviació Civil de l'Iran reconeix que al país no tenen la capacitat d'analitzar les caixes negres. Per això han demanat a altres països que envien els equips necessaris per a dur a terme la restauració i extracció de la informació en un curt període de temps.

També et pot interessar

stats