L'impactant vídeo del despreniment d'una glacera al Kirguizistan

Els excursionistes que estaven per la zona han eixit il·lesos

Allau d'una glacera a les muntanyes de Tian Shan, al Kirguizistan / @harryshimmin

El canvi climàtic està provocant una sèrie de desastres naturals que cada vegada són més freqüents. Prova d'açò és l'allau que hi ha hagut a les muntanyes de Tian Shan, al Kirguizistan (Àsia central).

Un dels excursionistes que es trobava a la zona ha gravat el moment i ha donat lloc a unes imatges molt impactants. En el vídeo, s'aprecia com la glacera comença a despendre's del cim de la muntanya i, encara que sembla que la persona està lluny, prompte agafa velocitat el gel i arriba fins a ell.

Segons informen mitjans locals, hi havia deu excursionistes que estaven per la zona i tots han aconseguit sobreviure. La majoria han eixit il·lesos, només un parell han acabat hospitalitzats amb ferides lleus.

Les allaus de glaceres, cada vegada més freqüents

Però l'allau de Kirguizistan no ha sigut un fet aïllat aquest començament d'estiu, al principi de juliol es va viure una de les majors tragèdies dels últims anys als Alps italians quan es va desprendre el pic de la Marmolada, el més alt de les Dolomites. Aquesta allau ha deixat almenys deu morts i més de vint desapareguts.

També et pot interessar

stats