L'huracà Ian podria ser el més letal de la història de Florida, segons Biden

El pas de l'huracà Ian ha deixat un rastre de destrucció per l’estat, on hi ha més de 2,5 milions de persones sense energia

L'huracà Ian colpeja Florida
L'huracà Ian colpeja Florida / Reuters

El president dels Estats Units, Joe Biden, ha assegurat que l'huracà Ian "podria ser el més letal de la història de Florida", encara que no ha oferit xifres de víctimes perquè "encara no són clares". No obstant això, ha indicat que han arribat informacions que és possible que s'haja produït "una pèrdua de vides substancial".

Biden ha parlat durant una visita a l'oficina central de l'Agència Federal de Gestió d'Emergències (FEMA, en anglés) per a posar-se al dia dels esforços davant de l'huracà, que va tocar terra dimecres i que aquest dijous continua avançant al llarg de l’estat.

Durant el seu discurs, el mandatari ha subratllat que s'han desplegat 1.000 membres de l’agència federal a Florida, on s'han enviat milions de litres d'aigua, menjars i centenars de generadors. Ha afirmat que el govern federal cobrirà el 100% del cost que supose netejar tots els enderrocs deixats per l'huracà al seu pas, així com els esforços de rescat per a salvar vides. I assumirà la major part del cost de reconstruir edificis públics com escoles i estacions de bombers.

El pas de l'huracà Ian per Florida ha deixat un rastre de destrucció, especialment al sud-oest i al centre d'aquest estat meridional, on hi ha més de 2,5 milions de persones sense energia, milers continuen atrapades als seus domicilis inundats d'aigua i algunes carreteres estan intransitables.

També et pot interessar

stats