L’huracà Ian arriba a la costa de Florida amb una força de categoria 4

Amb vents sostinguts de 240 quilòmetres per hora, es tracta d’una de les tempestes més fortes registrades als EUA

L'huracà Ian arriba a la costa de Florida, als Estats Units
L'huracà Ian arriba a la costa de Florida, als Estats Units / @PEEDEE_WXSC (Reuters)

L'huracà Ian assota ja la costa del golf de Florida amb una força catastròfica, forts vents, pluges torrencials i una maror que el converteixen en una de les tempestes més poderoses registrades en la història dels Estats Units.

En aquests moments, Ian té vents sostinguts de 150 milles per hora (240 km per hora), segons ha advertit el Centre Nacional d'Huracans dels EUA.

Són paràmetres molt poc per davall de la designació de categoria 5, que és la classificació de tempesta més greu amb vents sostinguts d'almenys 157 milles per hora, encara que s'esperava que Ian s'afeblira un poc després de tocar terra.

Els meteoròlegs diuen que Ian portarà fortes ones impulsades pel vent, pluges torrencials que poden causar marors ciclòniques de 3,7 metres, juntament amb intenses tempestes elèctriques i possibles tornados. Les bandes exteriors de la tempesta ja estaven portant forts vents i pluges a gran part de la costa del golf aquest dimecres al matí. “Aquesta és una tempesta de la qual parlarem durant molts anys, és un esdeveniment històric”, ha dit Ken Graham, director del Servei Meteorològic Nacional.

Més de 200.000 llars i negocis de Florida ja s’han quedat sense electricitat al migdia, tal com ha informat el governador Ron DeSantis, i ha agregat que aquesta quantitat només serà "una gota en l'oceà del que passarà en les pròximes 24 a 48 hores".

La zona d'arribada a terra alberga quilòmetres de platges d'arena, desenes d'hotels turístics i nombrosos parcs de cases mòbils, un dels favorits entre els jubilats i els turistes.

L'huracà Ian arriba a Florida
L'huracà Ian arriba a Florida / Efe

Busquen 23 migrants cubans desapareguts per un naufragi  

Les autoritats dels Estats Units busquen almenys 23 migrants cubans desapareguts després d'un naufragi als Cayos de Florida enmig de l'emergència per l'huracà Ian, mentre que quatre més que viatjaven en la mateixa embarcació han arribat a terra, segons l'Oficina de Duanes i Protecció Fronterera (CBP).

"No arrisques la teua vida intentant fer un viatge per mar. La maror ciclònica juntament amb la marea real poden crear condicions marines traïdorenques, fins i tot després que passe una tempesta", han advertit des de la guàrdia fronterera.

També et pot interessar

stats