L'enviat especial sobre la Covid-19 de l'OMS admet que és "difícil" trobar l'origen del virus

Aquest dimarts l'autoritat sanitària publica l'informe amb les conclusions sobre la missió d'experts que va viatjar a la Xina per a estudiar com havia sorgit la SARS-CoV-2.

Exposició sobre la lluita contra el coronavirus al Centre de Convencions de Wuhan, la Xina, que va servir com a hospital de campanya
Exposició sobre la lluita contra el coronavirus al Centre de Convencions de Wuhan (Xina), que va servir com a hospital de campanya / À Punt NTC
30 de març 2021 - 11:22

L'enviat especial sobre la Covid-19 de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), David Nabarro, ha admés aquest dimarts en declaracions a l'emissora Radio 4 de la BBC que és "notòriament difícil" trobar l'origen del virus que va provocar la pandèmia ja fa més d'un any. 

"No sabem l'origen precís del VIH (el virus de la Sida), no sabem l'origen precís de l'ébola i portarà molt temps trobar l'origen precís de la Covid-19", ha agregat l'expert, hores abans que l'OMS publique oficialment l'informe amb les conclusions de la missió d'experts internacionals que va viatjar fa dos mesos a la Xina per a esbrinar l'origen de la SARS-CoV-2. Nabarro ha assegurat que l'organisme treballa sobre diverses hipòtesis, però que aquesta tasca porta el seu temps.

L'esperat informe de la missió que va investigar a la Xina l'origen de la Covid-19 es publica hui, si bé "totes les hipòtesis segueixen sobre la taula", assenyalava dilluns el director general de l'OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus. Segons els mitjans que han tingut accés a un esborrany de l'informe, aquest defensa que la teoria més probable de l'origen de la pandèmia és una transmissió del coronavirus des de rates penades a éssers humans a través d'un altre animal, mentre que la hipòtesi d'un origen en laboratori és "extremadament improbable".

També et pot interessar

stats