L'equip d'experts de l'OMS arriba a Wuhan per a buscar l'origen del virus

L'objectiu de la missió és trobar el possible origen animal del SARS-CoV-2 i els seus canals de transmissió a l'ésser humà.

L'equip de l'OMS haurà de seguir el protocol contra la Covid-19 del país asiàtic i guardar quarantena durant catorze dies
L'equip de l'OMS haurà de seguir el protocol contra la Covid-19 del país asiàtic i guardar quarantena durant catorze dies / Efe

L'equip d'experts de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) encarregat d'investigar els orígens del coronavirus SARS-CoV-2 ha arribat aquest dijous a la ciutat centre-oriental xinesa de Wuhan. L'equip haurà de seguir el protocol de prevenció contra la Covid-19 del país asiàtic i guardar quarantena durant catorze dies abans començar les seues perquisicions sobre el terreny.

La missió, "prioritària" per a l'OMS, està formada per científics de diverses organitzacions internacionals provinents dels EUA, el Japó, Rússia, el Regne Unit, els Països Baixos, Dinamarca, Austràlia, Vietnam, Alemanya i Qatar.

L'objectiu de la missió és trobar el possible origen animal del SARS-CoV-2 i els seus canals de transmissió a l'ésser humà. Malgrat que la teoria inicial és que es va propagar a través d'un mercat de productes frescos i animals en Wuhan, la premsa oficial xinesa ha impulsat en els últims mesos una narrativa alternativa que assegura que aquest brot es podria deure a aliments congelats procedents d'altres països.

L'arribada de l'equip va causar polèmica en les últimes setmanes després que el director general de l'OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, afirmara estar "molt decebut" per les traves que Pequín estava posant a la missió, encara que les autoritats xineses van negar estar posant-hi impediments.

En aqueix sentit, l'agència estatal Xinhua es va afanyar aquest dijous a defensar la "bona predisposició" del país respecte a aquest viatge. "La Xina dona suport a una investigació científica i basada en els fets", han indicat.

Encara que experts de l'OMS ja van visitar la Xina amb aquest propòsit al febrer i juliol de l'any passat -sense que transcendiren massa detalls-, l'organització d'aquesta missió s'ha demorat durant mesos i ha estat envoltada de secretisme, tant per part d'aquest organisme com de les autoritats xineses.

També et pot interessar

stats