L'alcalde de Kíiv: "Els russos no hi entraran mai"

Vitali Klitxkó assegura que han fortificat "cada edifici, cada carrer, cada racó de la ciutat" per a evitar que caiga en mans russes

Un grup de persones abandona la ciutat d'Irpín, a l'oes de Kíiv
Un grup de persones abandona la ciutat d'Irpín, a l'oest de Kíiv / Marko Djurica (Reuters)

L'alcalde de Kíiv, Vitali Klitxkó, ha promés aquest dimarts a representants locals i regionals de 46 països europeus que "els russos no entraran mai a Kíiv", perquè per a això han fortificat "cada edifici, cada carrer, cada racó de la ciutat".

Davant del ple del Congrés de Poders Locals i Regionals del Consell d'Europa, Klitxkó ha assegurat que "ningú a Ucraïna se sent segur" i va fer una crida perquè el seu país tinga el suport polític, econòmic i militar d'Europa. La seua intervenció ha rebut aplaudiments.

"Necessitem armes", ha demanat el regidor de Kíiv, que l'ha justificat perquè combaten "un dels exèrcits més potents del planeta". El dirigent ha remarcat que el seu país ha decidit ser "democràtic i europeu": "No volem viure sota una dictadura, en un país on no existeixen els drets humans, ni llibertat de premsa, ni cap altra llibertat per als ciutadans".

Klitxkó també ha defés el caràcter pacífic d'Ucraïna, al·legant que mai han agredit "ningú", i ha recordat que el 1994 eren una potència nuclear i van lliurar el seu arsenal com a aposta per la pau, a canvi de la garantia russa a la independència i integritat territorial.

També et pot interessar

stats