L'afonament d'un pont deixa ja 132 morts i 60 ferits a l'Índia

El ministre regional de l'Interior afirma que la policia ha registrat una denúncia contra l'empresa responsable de restaurar el pont, a la qual acusen d'homicidi involuntari

Ferits són traslladats d'urgència a l'hospital després que un pont penjant s'enfonsara a Morbi, Gujarat, l'Índia.
Els ferits són traslladats d'urgència a l'hospital després que un pont penjant s'afonara a Morbi, Gujarat, l'Índia / Siddharaj Solanki (Efe)

L'afonament d'un pont aquest diumenge deixa ja almenys 132 morts i 60 ferits, sis d'ells greus, a l'oest de l'Índia, a la població de Morbi, estat de Gujarat, on continuen les operacions de cerca i rescat segons han afirmat aquest dilluns fonts policials.

La majoria dels ferits han rebut l'alta mèdica, encara que almenys sis persones es troben en estat greu i continuen ingressades.

El ministre regional de l'Interior, Harsh Sanghavi, ha afirmat aquest dilluns que "més de 200 persones han treballat durant tota la nit per al rescat i la cerca".

Les tasques de rescat continuaran al llarg del dia amb la participació de la Força Nacional de Resposta a Desastres i bussos de l'Armada, entre altres cossos.

L'accident va ocórrer la vesprada de diumenge aproximadament a les 18:30 hores quan els cables d'un pont penjant de Morbi, sobre el qual caminaven centenars de persones, van començar a cedir fins que s'afonà l'estructura.

En els últims dies, diversos milers de persones havien visitat el pas sobre el riu Machhu després que es reobrira, fa quatre dies, quan havia passat quasi set mesos tancat per a renovar-lo.

El pas per als vianants de quasi 150 anys d'antiguitat, descrit com a "meravella de l'enginyeria", era una concorreguda atracció de la població.

Harsh Sanghavi ha destacat que la Policia ha registrat una denúncia contra l'empresa responsable de renovar el pont, a la qual acusen d'homicidi involuntari.

"S'ha registrat un cas penal, ha començat hui una investigació a càrrec de l'inspector general de la policia i ahir mateix es va conformar un comité d'alt nivell per a la investigació", ha assegurat Sanghavi.

El cap de la municipalitat, Sandeepsinh Jhala, ha assegurat que encara que els operadors van obrir el pont al públic, les autoritats regionals no havien atorgat el permís d'aptitud després de la renovació.

També et pot interessar

stats