Més de seixanta morts després del col·lapse d'un pont a l'oest de l'Índia

El pont penjant de Morbi, de més d'un segle d'antiguitat, va ser reobert fa quatre dies després de les obres de reparació i renovació

Moments després del despreniment del pont Morbi / Reuters

Les autoritats índies han confirmat la mort d'almenys seixanta persones després del col·lapse d'un pont penjant a l'occidental estat de Gujarat, mentre centenars de persones passaven per la infraestructura, reoberta al públic fa només quatre dies.

El pont s’ha ensorrat aquest diumenge de vesprada, caient al riu un nombre encara incert de persones que no van aconseguir abandonar l'estructura quan va començar a cedir.

Les operacions de rescat continuen i s'han mobilitzat tropes, inclosa la Força Nacional de Resposta a Desastres (NDRF), per a operacions de rescat.

De moment no s'ha precisat el nombre exacte de persones afectades, però les autoritats han aconseguit rescatar bona part de les persones que es trobaven al lloc. “La majoria de les persones ferides per l'ensulsiada han sigut ingressades a l'hospital", ha dit el ministre regional de l'Interior, Harsh Sanghavi.

El primer ministre de l'Índia, Narendra Modi, que es trobava participant en un acte a l'estat quan ha ocorregut l'accident, ha posat a disposició tot el suport del govern per a les operacions i ha assegurat que "s'està prestant tota l'assistència necessària als afectats".

El pont penjant de Morbi és una estructura icònica de la regió per a l'ús dels vianants, amb 1,25 metres d'ample i més de 200 metres d'extensió. La històrica infraestructura de més d'un segle d'antiguitat va ser reoberta al públic el passat 26 d'octubre després de les obres de reparació i renovació.

També et pot interessar

stats