L’actor Gérard Depardieu, acusat d’assetjament sexual per tretze dones

Els advocats del protagonista de Cyrano de Bergerac neguen les acusacions d’intèrprets i membres de l’equip tècnic de la sèrie Marseille, de Netflix

L'actor Gérard Dépardieu en la Berlinale, en una imatge de fa un parell d'anys
L'actor Gérard Dépardieu en la Berlinale, en una imatge de fa un parell d'anys / Denis Makarenko (Shutterstock)

Tretze dones acusen l'actor francés Gérard Depardieu d'haver tingut comportaments sexuals indeguts en els rodatges de diferents produccions entre 2004 i 2022, encara que l'intèrpret desmenteix aquestes conductes.

Aquestes acusacions, que fa públiques el diari digital Médiapart, s’afigen a la investigació judicial que té oberta Depardieu per una violació, arran d'una denúncia presentada per l'actriu Charlotte Arnould.

D'entre els tretze nous testimonis, tres de les víctimes van aportar el seu testimoni a la justícia, encara que no han presentat cap denúncia. Entre elles, figuren intèrprets i integrants dels equips tècnics de rodatge de la sèrie Marseille, de Netflix.

Segons Médiapart, totes les suposades víctimes han manifestat relats semblants sobre la manera aparent com actuava Depardieu i han contat que els suposats delictes van ocórrer en públic. Les dones parlen de tocaments sense permís i una conducta agressiva per part de l'actor quan les seues víctimes intentaven rebutjar-lo.

Davant de les acusacions, els advocats del protagonista de films com Cyrano de Bergerac, que és un dels rostres més coneguts del cinema francés, desmenteixen "qualsevol conducta delictiva", segons Médiapart.

Les acusacions de comportaments sexuals indeguts no són les úniques polèmiques que han esguitat aquest rostre de la saga Astèrix i Obèlix, que té actualment 74 anys.

El 2013 va adoptar la nacionalitat russa en protesta per la política fiscal de França i lloava regularment la Rússia de Vladímir Putin. Malgrat aquesta afinitat, Depardieu s'ha manifestat en contra la invasió d'Ucraïna.

També et pot interessar

stats