Keenan Anderson, cosí de la fundadora de Black Lives Matter, mor després d'un arrest policial a Los Ángeles

En les imatges d'una càmera dels agents, el detingut denunciava abús policial. Es immobilitzat repetidament al carrer mentre li disparen amb una pistola Taser

Moment de la detenció de Keenan Anderson per part de la policia i el seu pot davant de la pistola elèctrica
Moment de la detenció de Keenan Anderson / Policia de Los Angeles

Keenan Anderson, cosí de la cofundadora de moviment Black Lives Matter, Patrisse Cullors, ha mort hores després que la policia de Los Angeles l'immobilitzara repetidament al carrer mentre li disparaven amb una pistola Taser. Aquest mestre d'anglés, de 31 anys, i pare, va morir en un hospital després de l'arrest.

El departament de policia de Los Angeles ha publicat imatges de la càmera dels agents que mostren a Anderson demanant ajuda i denunciant abús policial mentre els oficials el subjecten. Es veu a Anderson angoixat quan arriba la policia i li diu al primer oficial "algú està tractant de matar-me", encara que no apareix cap amenaça visible en la càmera.

Inicialment, s'asseu com se li indica, però a mesura que arriben més policies, s'alça i corre cap al carrer mentre ignora les sol·licituds perquè es detinga. Quan la policia intenta detindre'l, inicialment obeeix abans de cridar: "Per favor" i "ajuda" i "m'estan tractant de George Floyd!", una referència a l'assassinat d'un home negre el maig de 2020 a Minneapolis, Minnesota, per un policia.

La pistola paralitzant es va usar uns 30 segons després que un oficial li advertira diverses vegades que "deixa de resistir-te a l'arrest o t'electrocutaré". Altres oficials el subjectaven. Després, va tornar a aplicar-li la Taser durant aproximadament cinc segons més.

Una ambulància va arribar uns cinc minuts després que li dispararen i va traslladar Anderson a un hospital local. Va morir unes quatre hores i mitja després de patir una aturada cardíaca, segons la policia.

El policia que va acudir al lloc acudia a un accident de trànsit en el barri Venice. El cap de policia Michel Moore va dir en una conferència de premsa que Anderson havia comés un delicte greu d'atropellament i fugida en un accident de trànsit. Que havia intentat fugir de l'escena tractant de "pujar a l'automòbil d'una altra persona sense el seu permís".

La cofundadora de Black Lives Matter, Patrisse Cullors, ha criticat a The Guardian que el seu cosí estava demanant ajuda i no la va rebre.

"Ningú mereix morir amb por, pànic i temor per la seua vida. El meu cosí temia per la seua vida. Va passar els últims 10 anys presenciant un moviment que desafiava l'assassinat de persones negres. Sabia el que estava en joc i estava tractant de protegir-se. Ningú estava disposat a protegir-lo", ha denunciat Cullors.

També et pot interessar

stats