La justícia europea multa Polònia amb un milió d’euros diari mentre no suspenga l’òrgan que revisa decisions judicials

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea considera que la cambra disciplinària del Tribunal Suprem polonés vulnera la independència judicial 

Eleccions a Polònia
Ciutadans passejant per Varsòvia / À Punt NTC
27 d'octubre 2021 - 17:32

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea ha condemnat aquest dimecres el govern polonés a abonar una multa d'un milió d'euros al dia mentre no suspenga la cambra disciplinària del Tribunal Suprem polonés, un polèmic òrgan que permet que els magistrats estiguen subjectes a investigacions disciplinàries, procediments i sancions en funció del contingut de les seues decisions judicials.

La justícia europea havia considerat contrària al dret comunitari aquesta cambra el passat mes de juliol i ara reclama un milió d’euros diari per incompliment de les mesures cautelars imposades.

Des del punt de vista de Brussel·les, posteriorment amb el suport de la cort comunitària, la llei disciplinària polonesa soscava la independència dels jutges i no dona les garanties necessàries per a protegir-los del control polític.

La Cambra Disciplinària del Tribunal Suprem està composta únicament per jutges seleccionats pel Consell Nacional de la Judicatura, que el nomena el Parlament polonés.

Aquest dimecres la justícia europea condemna a Polònia a pagar un milió d'euros diaris a partir de la data en la qual es notifique aquesta sentència a l'executiu polonés i fins que complisca el que li va ordenar el tribunal al juliol o fins que hi haja una sentència definitiva sobre una altra denúncia de Brussel·les a Varsòvia per la seua reforma judicial.

També et pot interessar

stats