La justícia britànica permet a Joan Carles I recórrer contra la sentència que li va denegar la immunitat

El Tribunal d'Apel·lacions de Londres ha donat permís al rei emèrit per a recórrer contra el veredicte del Tribunal Superior de la mateixa ciutat 

El rei emèrit Joan Carles I a la seua arribada a la Zarzuela
El rei emèrit Joan Carles I a la seua arribada a La Zarzuela durant l'última visita a Espanya el maig d'enguany / Rodrigo Jiménez / Efe

El Tribunal d'Apel·lacions de Londres ha donat aquest dilluns permís al rei emèrit Joan Carles I per a recórrer contra el veredicte del Tribunal Superior de Londres que el mes de març passat li va denegar la immunitat davant la demanda per assetjament que ha presentat Corinna Zu Sayn-Wittgengstein.

Al final d'una vista a la sala número 71 del tribunal, el jutge Nicholas Underhill ha autoritzat els advocats de l'emèrit el permís per a apel·lar. Pper tant, s'iniciarà ara un procés legal per a establir si Joan Carles I gaudeix d'immunitat.

Al març, el jutge Matthew Nicklin del Tribunal Superior va rebutjar permetre el recurs, en considerar que Joan Carles I no pot emparar-se en la immunitat perquè els fets que se li imputen no van ser "actes d'Estat" sinó que van ocórrer en l'àmbit personal.

També et pot interessar

stats