Johnson va volar en jet privat des de la COP26 a Londres per a un sopar amb excompanys de treball

Des de Downing Street es defensa que l'avió del primer ministre britànic utilitza el combustible d'aviació més sostenible que existeix

El primer ministre britànic, Boris Johnson, i el secretari general de l'ONU, Antonio Guterres, conversen aquest dilluns
El primer ministre britànic, Boris Johnson, i el secretari general de l'ONU, Antonio Guterres, conversen aquest dilluns / Christopher Furlong (Reuters)

El primer ministre britànic, Boris Johnson, va volar en un jet privat des de la Cimera del Clima a Glasgow (Escòcia) fins a Londres per a anar a un sopar amb els seus antics companys del periòdic Daily Telegraph.

Segons el rotatiu Daily Mirror, Johnson acabà la roda de premsa en la COP26 la vesprada del dimarts, on va defensar la reducció d'emissions, i es va dirigir immediatament a l'aeroport de Glasgow per a viatjar amb avió privat a Londres, un viatge que amb tren costa una poc més de quatre hores.

A la capital britànica li esperava una caravana de cotxes que el va conduir a un club privat exclusiu per a homes on se celebrava un sopar d'antics membres del periòdic i on Johnson es va reunir amb l'exdirector del Telegraph, Charles Moore, conegut per ser contrari als acords del clima.

La presidenta del Partit Laborista, Anneliese Dodds, ha qualificat d'"hipocresia aclaparadora" que el primer ministre es desplaçara dins de l'illa en jet privat (segons diferents estudis, un dels mitjans de transport que més emissions de carboni produeixen per passatger), quan hores abans havia advertit que el món es dirigeix "cap al juí final" si no es frena el canvi climàtic.

Un portaveu de Downing Street, oficina del primer ministre, ha defensat el viatge de Johnson, perquè assegura que tenia "el temps molt limitat" per a viatjar i que el jet Premier és un dels més eficients del món amb eixes dimensions i usa el combustible més sostenible.

El retorn de Johnson a Londres amb avió privat ja es coneixia, però fins ara no se sabien els motius perquè tornara tan ràpidament a la capital.

També et pot interessar

stats