Johnson diu que la variant britànica del coronavirus sembla més mortífera i contagiosa

Malgrat això, el parer dels científics és que les vacunes semblen efectives per a les dues variants.

El primer ministre britànic, Boris Johnson, en una imatge d'arxiu
El primer ministre britànic, Boris Johnson, en una imatge d'arxiu / Alberto Pezzali (Reuters)

El primer ministre britànic, Boris Johnson, ha anunciat aquest divendres que hi ha "evidències" que la variant del coronavirus identificada al Regne Unit [https://apuntmedia.es/va/que-sabem-fins-ara-de-la-nova-soca-del-regne-unit-] "està associada a un major nivell de mortalitat", a més de ser més contagiosa.

Johnson ha explicat en roda de premsa que, amb l'impacte de la nova variant, el sistema públic de salut britànic (NHS) està "sotmés a una major pressió", encara que ha afegit que les vacunes que s'estan administrant al Regne Unit semblen efectives tant contra la soca original com contra la britànica, segons el parer de la comunitat científica.

El principal assessor del govern de Johnson, Patrick Vallance, ha explicat que la nova variant és entre un 30% i un 70% més contagiosa, encara que no se sap per què.

També ha assegurat que hi ha proves que aquesta variant britànica comporta un major risc de mort, tot i que les "evidències encara no són fortes", ja que la major mortalitat no s’ha detectat entre les persones ingressades, però sí sobre el total de casos positius.

Vallance ha posat com a exemple la població d'homes de 70 anys: amb la variant antiga, 10 de cada 1.000 contagiats moririen, mentre que, amb la nova, la xifra podria elevar-se a 13 o 14.

Pel que fa a l’eficàcia de la vacuna, encara existeixen dubtes enfront de les noves variants identificades a Sud-àfrica i el Brasil.

També et pot interessar