El Japó preveu llançar a la mar l'aigua de la planta de Fukushima, que fou destruïda el 2011

Aquests plans han generat alarma i preocupació en el sector pesquer del país, en col·lectius ecologistes i en països veïns, com Corea del Sud, la Xina i Taiwan

Central de Fukushima
Central de Fukushima / À Punt NTC

El Japó té previst llançar a la mar l'aigua de la planta de Fukushima, que fou destruïda durant el desastre nuclear del 2011. Això ha generat alarma i preocupació en el sector pesquer del país, en col·lectius ecologistes i en països veïns, com Corea del Sud, la Xina i Taiwan.

El govern japonés diu que no hi haurà impacte per als humans, i que té el permís de l'Organització Internacional de l'Energia Atòmica per a alliberar més d'un milió de metres cúbics durant un període que començarà aquest estiu, però que podria durar més de trenta anys.

L'11 de març del 2011 un terratrémol de 8,9 en l'escala de Richter enfront de les costes del nord-est del Japó va sacsejar l'arxipèlag durant alguns minuts i va causar un tsunami. El desastre natural va deixar més de 18.000 morts i desaparicions i, a més, va provocar la major crisi nuclear de la història recent després de la de Txernòbil.

També et pot interessar

stats