El Japó cancel·la centenars de vols i trens per l’arribada d’un supertifó

Es considera un dels més forts d’aquesta temporada al Pacífic i deixarà ratxes de vent de fins a 252 quilòmetres per hora.

El Japó cancel·la centenars de vols i trens per l’arribada d’un supertifó
El Japó cancel·la centenars de vols i trens per l’arribada d’un supertifó

La imminent arribada del tifó Hagibis al Japó ha obligat a cancel·lar centenars de vols domèstics previstos per a dissabte, així com connexions ferroviàries d’alta velocitat i d’altres línies locals i regionals.

El tifó, considerat un dels més forts d’aquesta temporada al Pacífic, s’aproximarà a la meitat sud-oest de l’arxipèlag nipó durant aquest divendres, i avançarà cap al centre i nord-est del país durant el cap de setmana, segons l’Agència Meteorològica del Japó (JMA).

El Hagibis ha sigut catalogat com a “molt fort”, la segona màxima categoria d’intensitat de la JMA. Al seu pas deixarà pluges torrencials, ratxes de vent de fins a 252 quilòmetres per hora i onades superiors als deu metres d’altura en alguns punts de la costa.

El govern del Japó ha convocat una reunió d’emergència per a prendre les mesures preventives necessàries, i ha recomanat als ciutadans del centre, sud i oest del país que evite els desplaçaments i es mantinga a resguard durant el cap de setmana.

Les dues principals aerolínies japoneses, ANA i JAL, han cancel·lat pràcticament la totalitat dels vols domèstics (vora 370) que estaven previstos des de o cap als dos aeroports de Tòquio (Haneda i Narita), i algunes de les connexions aèries entre Osaka (oest del país) i Chubu (centre).

Tampoc circularan els trens d’alta velocitat (Shinkansen) entre Tòquio i Nagoya (centre), segons ha anunciat la companyia operadora JR Central. Altres operadors contemplen la interrupció o suspensió total de les seues connexions regionals i locals en la meitat sud-oest del país.

El govern nipó també ha habilitat línies telefòniques i una aplicació mòbil en diversos idiomes per a oferir informació sobre l’evolució del tifó per als turistes estrangers.

També et pot interessar