Itàlia rebutja modificar els seus pressupostos estatals tal com li demanava la Comissió Europea

La decisió podria implicar sancions econòmiques.

El líder de la Lliga Nord, Matteo Salvini
El líder de la Lliga Nord, Matteo Salvini / Efe

Itàlia rebutja modificar els seus pressupostos que han significat una reprovació per part de la Comissió Europea (CE), segons el viceprimer ministre Luigi di Maio. El passat 23 d'octubre, la UE rebutjava per primera vegada uns comptes comunitaris i requeria al govern italià un nou esborrany. Roma tenia fins a aquest dimarts per a modificar-ho, però han decidit no fer-ho. “És la nostra convicció que aquests pressupostos són els que necessita el país", ha dit Di Maio als periodistes. 

Fonts de la Lliga Nord han explicat que han inclòs clàusules de salvaguarda per a preveure que el dèficit puge, fet que preocupa la Comissió, la qual ha avisat que amb les actuals xifres podria arribar a més del 2,9%. El ministre d'Economia, Giovanni Tria, s'havia vist molt pressionat pels poders institucionals italians per a canviar algun dels punts, però els líders polítics del govern s'han tancat en banda. Per això, en la seua entrada al consell de ministres, el vicepresident Matteo Salvini explicava que el més probable era una negativa a Brussel·les. “Estem treballant en uns pressupostos que comprenen més treball, reforma de les pensions i menys taxes. Si a Europa li va bé, està bé. Si no, seguim avant igualment”, afirmava als periodistes.

El Fons Monetari Internacional és més pessimista i va publicar que Itàlia només creixerà un 1% el 2020. El govern italià s'exposa a l'obertura d'un procediment per dèficit excessiu que podria portar a sancions financeres corresponents al 0,2% del PIB italià.

També et pot interessar

stats