Itàlia permet la reactivació de ChatGPT

La companyia d’intel·ligència artificial OpenAI ha promés “transparència i més drets a usuaris”

ChatGPT és un robot de xat d'intel·ligència artificial
ChatGPT és un robot de xat d'intel·ligència artificial / NMStudio789

Itàlia ha permés aquest divendres reactivar l’eina d’intel·ligència artificial ChatGPT, un mes després de bloquejar-la. Ara la plataforma ha promés “més transparència i més drets a usuaris i no usuaris europeus”. El garant italià per a la protecció de dades personals ha informat aquest divendres que la societat estatunidenca OpenAI ha anunciat noves mesures per a respectar la privacitat dels usuaris d’internet.

El 31 de març les autoritats italianes van imposar un bloqueig amb “efecte immediat” d’aquesta eina d’intel·ligència artificial per acusacions de no respectar la llei de protecció de dades dels consumidors. El popular ChatGPT el van desenvolupar als Estats Units, on diverses organitzacions també han demanat la suspensió per recelar d’aquests experiments amb intel·ligència artificial. En bloquejar-ho, l'organisme italià va lamentar que aquest xat va patir el 20 de març una pèrdua de dades sobre els seus usuaris i les dades de pagament dels abonats.

En la seua disposició, el garant italià destacava "la falta d'informació a usuaris i a tots els interessats dels qui recull dades OpenAI", però "sobretot l'absència d'una base jurídica que justifique la recollida i conservació massiva de dades personals". A més, al·legava que les informacions generades per ChatGPT "no sempre corresponen" a la realitat. Finalment Itàlia lamentava "l'absència de tota mena de filtre" en la verificació de l'edat dels seus usuaris, a pesar que el servei estiga dirigit a majors de 13 anys.

També et pot interessar

stats