Cordó sanitari als viatgers que ixen de la Xina per l'onada de contagis i els recels sobre la situació real

Itàlia, el Japó, l'Índia, els EUA i Malàisia reactiven l'obligació de presentar un test de coronavirus negatiu

Unes passatgeres a l'aeroport de Hong Kong en una imatge captada el 14 de desembre
Unes passatgeres a l'aeroport de Hong Kong en una imatge captada el 14 de desembre / Tyrone Siu (Reuters)

El Ministeri de Sanitat italià obligarà a sotmetre's a una prova per a detectar si tenen covid tots els passatgers que arriben al país des de la Xina, després que en alguns aeroports quasi el 50% dels viatgers que han aterrat procedents del país asiàtic donen positiu.

El cas italià no és únic. El repunt de la covid a la Xina (tot i la falta de dades concretes) ha portat ja al Japó, l'Índia o Malàisia a començar a exigir test de coronavirus als ciutadans xinesos per a ingressar en els seus territoris. També els Estats Units s'han sumat a la llista de països que reclamen el test negatiu per a permetre l'entrada des de la Xina i aquest dimecres han anunciat que des del 5 de gener demanaran la prova negativa als viatgers procedents del país asiàtic.

Els passatgers que tinguen com a destinació final els EUA hauran de fer-se un test dos dies abans d'eixir de territori xinés i presentar el resultat negatiu a les autoritats aeroportuàries abans d'embarcar en un avió, segons van informar en un comunicat els Centres governamentals de Control i Prevenció de Malalties (CDC).

Les autoritats estatunidenques recelen obertament del recompte de casos i la poca transparència de Pequín sobre les seqüències genòmiques virals detectades, que podrien indicar diferents tipus de variants del virus, segons ha filtrat a la premsa un alt funcionari estatunidenc.

Els hospitals i les funeràries xineses estan sota una intensa pressió en les últimes setmanes. Aquest dimecres s'han vist llargues cues dins i fora de diferents centres sanitaris. Els estacionaments al voltant de la funerària Dongjiao, una de les més grans de Chengdu, han estat plens, i les processons fúnebres han sigut constants mentre eixia fum del crematori, informa l'agència Reuters.

Aquesta realitat ocorre poc després que el règim xinés relaxe les restriccions després de les protestes generalitzades en contra seua. Les agències internacionals es fan ressò de veus expertes en salut que apunten que això significa que la covid s'està propagant en gran manera sense control i probablement se n'infecten milions de persones al dia.

També et pot interessar

stats