Itàlia imposa per Setmana Santa test i quarantena de cinc dies a qui procedisca de països de la UE

Sanitat pendrà la mesura després de les crítiques sobre el fet que hi puguen entrar turistes o els italians puguen viatjar a l'estranger de vacances quan el país està confinat.

Area de control anti-covid en l'aeroport italià d'Elmas, a Càller
Area de control anti-Covid en l'aeroport italià d'Elmas (Sardenya) / Fabio Murru (Efe)

Itàlia imposarà una prova negativa de coronavirus abans d'entrar al país i una quarantena de cinc dies a la qual haurà de seguir un altre test per a aquells que arriben o tornen de països de la Unió Europea, de cara a les vacances de Setmana Santa, segons han informat fonts del Ministeri de Sanitat.

El ministre de Sanitat italià, Roberto Speranza, signarà aquest dimarts una ordenança en la qual disposa aquestes mesures després de les crítiques rebudes sobre la possibilitat que hi puguen entrar turistes o els italians puguen viatjar a l'estranger de vacances quan el país està confinat durant els pròxims dies festius de Setmana Santa. Igual que ocorre a Espanya, que els nacionals no poden eixir de les seues comunitats però sí que hi poden arribar estrangers de vacances.

Les fonts no hi han informat sobre quines seran les dates en les quals estaran en vigor aquestes mesures. La quarantena, encara que de 15 dies, ja existia per a l'entrada des de països que no pertanyen a la Unió Europea.

També et pot interessar

stats