Brussel·les demana coherència a Espanya en les restriccions als viatges dins i fora de les seues fronteres

Li recorda al govern de Pedro Sánchez que els riscos relacionats amb el coronavirus són els mateixos en desplaçaments interiors que en els exteriors

Imatge d'arxiu d'un control de passatgers a un aeroport
Imatge d'arxiu d'un control de passatgers a un aeroport / À Punt NTC

Les actuals restriccions a la mobilitat interna a Espanya contrasten en la major facilitat de viatjar des d'altres països europeus com ara França o Alemanya. És una realitat en la qual Brussel·les demana al govern espanyol "coherència" en les restriccions que aplica per als desplaçaments interiors i per als exteriors.

"La recomanació (proposta per la Comissió i adoptada pels 27) diu clarament que atés que la transmissió i risc és similar per als viatges domèstics i els transfronterers, els estats membres haurien d'assegurar coherència entre les mesures aplicades als dos tipus de viatge", ha expressat el portaveu de Justícia de l'executiu comunitari, Christophe Wigand. En una roda de premsa a Brussel·les, Wigand ha dit en resposta a una pregunta sobre la situació a Espanya que no desitjava fer comentaris "específics" sobre aquest cas, però ha afegit l'explicació de la posició de la Comissió respecte als desplaçaments dins dels Estats membre i entre ells.

Wigand ha recordat que el virus no entén de fronteres i que els riscos vinculats al coronavirus són similars ja siguen els viatges interiors o transfronterers.

Maroto espera recuperar enguany la meitat del turisme de 2019

Per la seua banda, la ministra de Turisme, Reyes Maroto, ha assegurat en un acte d'Europa Press, que el govern aspira a que Espanya reba enguany 40 milions de turistes, la meitat dels que va rebre el 2019. I enfront de les crítiques per l'arribada de francesos i alemanys en un moment de tancament perimetral de totes les comunitats espanyoles, Maroto ha subratllat que "pràcticament no està havent-hi mobilitat entre els països de la Unió Europea" i que el febrer passat Espanya a penes va rebre a 400.000 viatgers, quan en un febrer "normal" supera els 5 milions.

La ministra també ha subratllat que els estrangers que entren a Espanya venen amb PCR i que això no es pot garantir en els viatges dins de la Península.

També et pot interessar

stats