Itàlia dona asil a Sharbat Gula, la xiqueta afganesa que va ser portada de 'National Geographic' el 1985

Gula havia demanat ajuda per a eixir de l'Afganistan, després que els talibans n'obtingueren el control l'agost passat

Sharbat Gula en la portada del National Geographic i en l'actualitat
Sharbat Gula, en la portada de 'National Geographic' i en l'actualitat / Steve McCurry (Reuters)

L'afganesa Sharbat Gula, famosa pel retrat que li va fer Steve McCurry en 1985 per a la portada de National Geographic, ha arribat a Roma en el marc del programa d'asil i evacuació italià des de l'Afganistan.

L'executiu de Mario Draghi ha confirmat que l'arribada de la dona afganesa, de 49 anys, respon a les peticions arribades de la societat civil, en concret d'organitzacions no governamentals actives a l'Afganistan.

Com molts dels compatriotes, Sharbat Gula havia demanat ajuda per a eixir del seu país després que els talibans n'obtingueren el control l'agost passat, aprofitant-se de l'eixida de les tropes nord-americanes.

Una jove Gula va sorprendre el món amb la força del seu rostre i la potència dels intensos ulls verds, gràcies a un retrat fet per Steve McCurry en un camp del Pakistan, amb el qual va il·lustrar un reportatge sobre els refugiats afganesos al juny de 1985. De seguida es va convertir en tot un símbol del drama i de les vicissituds dels afganesos, que en aquells dies estaven en plena guerra per la invasió de la Unió Soviètica.

També et pot interessar

stats