Israel mata almenys tretze xiquets en la presa de l'hospital Al Shifa de Gaza, que deixa ja 200 milicians morts

Les tropes de Tel-Aviv mantenen el setge sobre el complex sanitari, el més gran de la capital palestina, que suma onze dies, malgrat la resolució d'alto el foc immediat del Consell de Seguretat de les Nacions Unides

Un militar israelià contempla l'hospital Al-Shifa, davant una de les portes d'emergències
Un militar israelià contempla l'hospital Al-Shifa davant una de les portes d'emergències / Exèrcit d'Israel via Reuters

L'exèrcit israelià assegura haver matat 200 milicians en la presa de l'hospital Al Shifa després d'onze dies de setge al complex sanitari, el més gran de la ciutat de Gaza, mentre manté els atacs als voltants d'Al-Amal, el recinte hospitalari més important de Khan Yunis, la principal ciutat del sud.

Però mentre les tropes israelianes trauen pit per l'extermini de combatents de Hamàs, una ONG ha denunciat que, entre les víctimes de l'operació militar, hi ha almenys tretze xiquets d'entre quatre i setze anys. Monitor Euromediterrani de Drets Humans, amb seu a Ginebra, assegura que han mort pel foc directe israelià contra el complex mèdic durant l'última setmana en un acte que consideren que pot constituir "un crim de guerra".

L'ONG parla "d'operacions militars sistemàtiques i horripilants dins i al voltant" de l'hospital, "d'execucions extrajudicials" i "d'assassinats deliberats de civils palestins". La cadena Al Jazeera ha confirmat que barris residencials pròxims a l'hospital han sigut completament destruïts "fins a ser irrecognoscibles" en un procés de "neteja sistemàtica" de la zona.

Reporters sense Fronteres ha alertat de la desaparició de la periodista palestina Bayan Abusultan després de ser arrestada per les tropes de Tel-Aviv durant l'operació al complex sanitari.

Tanmateix, Israel s'ha limitat a informar a través d'un comunicat del fet que milicians van atacar a les tropes israelianes "des de dins i fora de l'edifici d'urgències de l'Hospital Al Shifa", mentre civils, pacients i equips mèdics van ser evacuats a altres instal·lacions.

L'ofensiva militar de l'exèrcit d'Israel, que compleix sis mesos la pròxima setmana, suma més de 32.500 morts —la majoria, dones i xiquets— i ha forçat al desplaçament al 80% de la població palestina, que pateix a una crisi humanitària sense precedents i sobreviu amb una escassetat extrema d'aliment i aigua, agreujada pel bloqueig israelià a les entregues d'ajuda.

També et pot interessar

stats