Israel i Hamas s'enroquen en la pitjor escalada de violència dels últims anys

Els atacs deixen 35 morts entre els palestins, dels quals 12 són xiquets, i 5 víctimes mortals a Israel

Palestins inspeccionen el seu edifici a Gaza danyat en un atac aeri israelià, enmig d'un esclat de violència israeliana-palestina
Palestins inspeccionen el seu edifici a Gaza, danyat en un atac aeri israelià, enmig d'un esclat de violència entre Hamas i Israel

Israel i Hamas s'enroquen en una espiral de violència sense treva tot i les crides de la comunitat internacional. El foc creuat continua amb nous atacs i durant tota la matinada d'aquest dimecres han continuat l'intercanvi de míssils i els bombardejos massius per part dels militants palestins de Hamas i de l'exèrcit israelià. És la pitjor escalada de violència dels últims anys i no sembla tindre solució a curt termini.

Els moviments islamistes Hamàs i Jihad Islàmica han llançat més d'un miler de projectils des que va començar l'escalada de violència el dilluns, la pitjor en anys, que l'exèrcit israelià ha respost amb bombardejos de represàlia, que han deixat almenys 35 morts palestins, 12 d'ells menors, i centenars de ferits.

L'intercanvi de foc entre Israel i Gaza ha seguit durant la nit de dimarts, amb les milícies palestines que han llançat almenys un centenar de coets cap al centre i sud del país, que ha causat la mort de dos israelians, entre ells una menor, la qual cosa va elevar les víctimes mortals a Israel d'aquesta escalada a cinc. El primer ministre en funcions, immers també en una crisi política i sense capacitat per a formar govern, promet mà dura.

L'aeroport Ben Gurion d'Israel hagué de tancar les portes aquest dimarts per l'amenaça dels bombardejos. El foc creuat ha destruït edificis i està sembrant el caos com feia anys que no passava. Tel-Aviv ha mobilitzat reservistes i acumula blindats a la frontera de Gaza mentre Hamas anuncia nous atacs.

No sembla que aquest nou esclat de violència, equiparable al que hi va haver fa dos anys, acabe de seguida. El Consell General de l'ONU es reuneix aquest dimecres a porta tancada per a analitzar la situació. De moment, alerta d'una guerra a gran escala i demana als líders d'ambdós bàndols que paren la violència i rebaixen la tensió.

També et pot interessar

stats