Hamas dispara més de 100 coets cap a Tel-Aviv

L’atac es produeix després de bombardejar Israel amb avions de combat l’edifici Hanide, a Gaza

Imatge dels atacs a Tel Aviv
Imatge dels atacs a Tel-Aviv / Reuters

El moviment islamista Hamas ha disparat aquest dimarts 130 coets contra l'àrea de Tel-Aviv, un de les principals nuclis urbans d'Israel, i el centre del país, que ha fet sonar les sirenes antiaèries. Davant del llançament massiu de coets, l'aeroport internacional Ben-Gurion ha suspés els vols d'arribada i eixida. 

Hamas havia amenaçat prèviament de disparar a aquesta zona d'Israel si atacava el conegut edifici Hanide, de 14 plantes, a la ciutat de Gaza, que aquesta vesprada ha sigut bombardejat per avions de combat en un fort atac.

L'atac contra l'àrea de Tel-Aviv -a 60 quilòmetres de Gaza- es produeix després que Hamas va llançar dilluns set coets contra Jerusalem, arran de les protestes i disturbis entre palestins i forces israelianes, que han sigut el detonant d'aquesta escalada de violència, la més agressiva dels últims anys. Fins ara s'ha saldat amb la mort de 28 palestins i dues dones a Israel.

Segons l'exèrcit israelià, Hamas i el grup islamista Jihad Islàmica han llançat en poc més de 24 hores almenys 630 coets cap a territori israelià. D'aquests coets, dos centenars han sigut interceptats pel sistema antimíssils Cúpula de Ferro. Així mateix, el primer ministre israelià en funcions, Benjamin Netanyahu, ha advertit hui que l'exèrcit augmentarà "la intensitat i quantitat" de bombardejos de represàlia contra Gaza.

Segons nombrosos mitjans de comunicació, fins ara cap dels mediadors que solen comunicar-se entre Hamas i Israel ha pogut mitigar la situació, i no es veu una eixida imminent a aquest fort pic de violència.

També et pot interessar

stats