Els coets de Gaza i els bombardejos israelians deixen 22 víctimes i més de 100 ferits

Nou dels civils morts eren menors

El fum i les flames després de l'atac aeri a la ciutat de Gaza
El fum i les flames, després de l'atac aeri a la ciutat de Gaza / Mohamed Saber (Efe)

Almenys 22 víctimes palestines, nou d’elles menors, i vora 100 ferits, a causa dels tirs i dels bombardejos israelians a la Franja de Gaza contra objectius de les milícies armades aquesta passada nit. 

Els moviments islamistes Hamas i la Jihad Islàmica han llançat més de 200 projectils cap a Israel després de les tensions a Jerusalem i que s'han escampat amb protestes a la Cisjordània ocupada i a comunitats àrabs d'Israel. 

L'exèrcit israelià "no ha confirmat ni ha negat" que la mort de civils fora conseqüència dels bombardejos, però ha afirmat que els atacs selectius contra milicians de Hamas i de la Jihad Islàmica van deixar 15 morts i que un terç dels tirs de les milícies van fallar i van caure a la mateixa Franja, "causant víctimes".

Israel ha atacat fins ara 130 objectius, entre altres "dos túnels ofensius adjacents a la tanca de seguretat", fàbriques d'armes i, aquesta nit, també ha bombardejat els habitatges de dirigents de Hamas, segons ha detallat Jonathan Conricus, portaveu militar.

L'operació israeliana, Guardians del Mur, ha començat aquesta anit de dilluns després del llançament massiu de coets des de Gaza, set dels quals anaven dirigits a Jerusalem i han fet sonar les alarmes antiaèries a la ciutat per primera vegada des de 2014.

Aquests llançaments, considerats per a Israel "una línia roja", han disparat la tensió i la violència entre palestins i israelians que durant la matinada s'han escampat per nombrosos punts de la regió amb disturbis i protestes.

També et pot interessar

stats