Israel continua atacant Gaza per tercer dia consecutiu des de la fi de la treva

Més de 700 gazians han mort en les últimes 24 hores per l'ofensiva israeliana, segons el grup islamista Hamàs

Familiars de palestins morts durant els atacs aeris israelians a les portes de l'Hospital Nasser en Khan Yunis,
Familiars de palestins morts durant els atacs aeris israelians a les portes de l'Hospital Nasser a Khan Yunis / HAITHAM IMAD
03 de desembre 2023 - 13:26

L'exercit d'Israel continua bombardejant aquest diumenge diferents objectius en la Franja de Gaza, després que divendres es donara per trencada la treva que ha durat una setmana i ha permés l'intercanvi d'ostatges israelians per presos palestins, així com l'entrada d'ajuda humanitària.

Israel ha informat que està bombardejant "túnels terroristes, centres de comandament i instal·lacions d'emmagatzematge d'armes", així com una "cèl·lula terrorista". També ha avisat a la població de Khan Yunis que continuaran els bombardejos en aquesta localitat del sud de la Franja.

Per la seua part, el grup islamista Hamàs ha informat aquest diumenge que en les últimes 24 hores han mort més de 700 persones a Gaza i ha recordat que més d'un milió i mig de gazians s'han desplaçat dins de la Franja, la major part cap al sud. Es calcula que, abans de l'inici de la guerra entre Hamàs i Israel, a la Franja de Gaza vivien poc més de dos milions de persones.

"No existeix un lloc segur a Gaza mentre les forces d'ocupació israelianes cometen atrocitats a tota la Franja", va assegurar en un comunicat Hamàs.

L'agència oficial de notícies palestina, WAFA, ha denunciat aquest diumenge que "els incessants bombardejos israelians han provocat la destrucció de nombroses cases, edificis, apartaments residencials i propietats, tant públiques com privades".

Aquests bombardejos, precisa WAFA, es concentren sobretot a localitats del nord de la Franja, encara que també s'estenen a ciutats del sud, com Khan Yunis.

Els Estats Units d'Amèrica urgeixen Israel a protegir la població de Gaza

La vicepresidenta dels Estats Units, Kamala Harris, ha urgit a Israel a "fer-ne més" per a protegir els civils a Gaza i també ha esbossat la seua visió per a "l'endemà" de la guerra, amb esforços per a reconstruir infraestructures, millorar la seguretat i canviar el govern de l'enclavament.

Unes declaracions que representen una de les expressions més clares de l'administració estatunidenca sobre quin ha de ser el futur de la Franja de Gaza quan acabe l'ofensiva militar que Israel ha llançat per terra, mar i aire després de l'atac del 7 d'octubre del braç armat de Hamàs i altres milícies palestines.

"Israel té dret a defendre's. Però també hem de tindre en compte que massa civils palestins, persones innocents, han perdut la vida, i és imperatiu que Israel faça més per a protegir els civils innocents", ha manifestat Harris en una roda de premsa a Dubai, on es troba per a participar en la Cimera del Clima COP28.

També et pot interessar

stats