Israel bombardeja zones a l'est de Rafah, que havia ordenat evacuar hores abans

Els atacs estan sent poc després que Hamàs ha comunicat a Egipte i a Qatar que el grup islamista accepta la seua proposta d'un alto el foc a la zona

Un atac israelià, a finals d'abril, al sud de Gaza
Un atac israelià, a finals d'abril, al sud de Gaza / Khaled Omar (Europa Press)

L'Exèrcit israelià ha dit esta nit que està bombardejant "objectius de Hamàs" a l'est de Rafah, sense donar més detalls, si bé fonts palestines confirmen que alguns d'estos atacs els fan en àrees amb població civil que este matí han rebut una orde castrense d'evacuació.

L'Exèrcit "en estos moments du a terme atacs selectius contra objectius terroristes de Hamàs a l'est de Rafah, al sud de la Franja de Gaza", han dit les forces armades en un comunicat, en el qual s'anunciava que en breu hi hauria més detalls.

L'agència oficial de notícies palestina Wafa ha confirmat atacs israelians a la ciutat de Rafah contra "carreteres, terres agrícoles, cases residencials i granges" als barris orientals d'Al-Salam i Al-Jinaina, entre altres, que coincideixen amb alguns dels llocs enumerats este matí per l'Exèrcit en l'orde d'evacuació.

Els atacs estan tenint lloc poc després que Hamàs ha comunicat a Egipte i a Qatar que el grup islamista accepta la seua proposta per a un alto el foc a la Franja de Gaza. Un anunci que ha tingut ràpida resposta d'Israel. El gabinet de guerra israelià, encapçalat pel primer ministre, Benjamin Netanyahu, ha comunicat, de fet, la decisió de continuar "l'operació" a Rafah, al sud de Gaza, però ha accedit que una delegació es trobe amb els mediadors per a continuar negociant un possible alto el foc.

"A pesar que la proposta de Hamàs està lluny de complir els requisits d'Israel, l'Estat hebreu enviarà una delegació de mediadors per a esgotar la possibilitat d'aconseguir un acord amb condicions acceptables", ha dit l'oficina del primer ministre en un comunicat.

També et pot interessar

stats