Israel assegura haver matat a dos comandants de Hezbol·là en sengles atacs en sud de Líban

El grup armat ha lamentat la defunció dels tres membres i ha atacat una base de la intel·ligència aèria i una caserna general en el nord d'Israel

Benjamin Netanyahu amenaça de llançar una nova ofensiva
Benjamin Netanyahu, durant una reunió amb el seu equip, en una imatge d'arxiu

L'Exèrcit d'Israel ha afirmat aquest dimarts que ha matat a un comandant de brigada del grup xiïta libanés Hezbol·là i a un altre especialitzat en projectils durant sengles bombardejos contra el sud del Líban, segons ha difós l'Agència EFE. El primer atac ha sigut contra un vehicle en l'àrea d'Ain Baal, on hauria mort Ismail Yusaf Baz, comandant del sector costaner del grup i un "veterà en diversos llocs de l'ala militar" de la milícia, com "el llançament de coets i míssils antitancs cap a Israel des de la zona costanera del Líban", segons l'exèrcit israelià, sense aportar proves sobre aquest tema.

D'altra banda, han bombardejat la zona libanesa de Kafr Dounine, on l'Estat israelià afirma que ha mort un segon comandant, aquest de la Unitat de Projectils i Míssils en el cos d'elit d'Hezbol·là, les Forces Radwan. Identificat com Muhammad Hussein Mustafa Shihouri, era el responsable d'eixe departament en el centre i oest del Líban, des d'on havia planejat diversos llançaments de projectils contra l'Estat jueu.

En el mateix bombardeig, ha mort també un tercer combatent d'eixa unitat anomenat Mahmoud Ibrahim Fadlallah, d'acord amb la seua versió.

Per part seua, Hezbol·là ha lamentat la defunció dels tres membres amb eixos mateixos noms, però no ha oferit detalls sobre les circumstàncies en què s'han produit ni ha confirmat que entre ells hi haguera dos alts comandaments. Al seu torn, ha respost amb dues accions: atacant una base de la intel·ligència aèria i una caserna general en el nord d'Israel.

L'Agència Nacional de Notícies del Líban (ANN) ha informat sobre el bombardeig i ha confirmat que en tots dos hi han hagut morts i ferits.

Les parts continuen amb el foc creuat que van iniciar fa més de mig any, enmig de la creixent tensió a Orient Mitjà, després de l'atac perpetrat el cap de setmana per l'Iran amb més de 300 drons i míssils disparats cap a territori israelià que no van causar morts.

També et pot interessar

stats