El líder de Hezbollah veu la lluita contra Israel com a moralment i religiosament "legítima"

Des de l'endemà del començament de la guerra entre Israel i el grup terrorista Hamàs en la Franja de Gaza, Hezbollah i altres milícies propalestines s'enfronten a tropes israelianes en les zones frontereres

El líder de Hezbollah, Sayyed Hassan Nasrallah, apareix en una pantalla mentre es dirigeix als seus partidaris a Beirut, Líban
El líder de Hezbollah, Sayyed Hassan Nasrallah, apareix en una pantalla mentre es dirigeix als seus partidaris a Beirut, el Líban / Mohamed Azakir (Reuters)

Hassan Nasrallah, el líder de la milícia de Hezbollah, ha parlat per primera volta de la guerra a Gaza en un acte a Beirut, la capital del Líban, davant de milers de seguidors.

De moment, sembla que no tindria intenció d'eixamplar el conflicte a altres països de la regió. Ha dit que és una qüestió palestina, que només afecta els palestins. Tot i això, la milícia de Hezbollah ha aprofitat la nova crisi per a incrementar el llançament de coets contra Israel.

El líder del grup xiïta libanés ha afirmat que la batalla contra Israel és "legítima" a nivell moral, religiós i humanitari, en el seu primer discurs des de l'inici dels intensos atacs creuats entre la seua formació i l'Israel ja fa quasi un mes.

"La batalla contra aquests invasors i ocupants sionistes és totalment legítima des d'un punt de vista humanitari, moral i religiós", ha destacat en la seua intervenció.

"Iran secunda, però no té res a veure en la decisió de la Resistència Islàmica"

Hassan Nasrallah ha explicat que l'Iran no decideix quins grups de l'aliança informal antiisraeliana Resistència Islàmica es podrien involucrar en la guerra de Gaza i ha defensat que aquesta recau sobre els líders de cada moviment. En aquest sentit, ha apuntat que l'assalt de Hamàs a territori d'Israel del passat 7 d'octubre, va ser "una operació cent per cent palestina".

"L'Iran secunda, però no té res a veure en la decisió de la Resistència Islàmica. La decisió la prenen els líders de la Resistència", ha dit el cap de Hezbollah, un dels principals integrants d'eixa aliança capitanejada per Teheran i que podria involucrar-se de manera directa en la guerra.

Hezbollah ataca 19 posicions israelianes simultàniament amb míssils guiats

D'altra banda, el grup xiïta libanés Hezbollah ha afirmat haver atacat simultàniament 19 posicions militars israelianes amb míssils guiats i coets, a més de reivindicar un atac contra una caserna general, un dron i "un sistema d'espionatge" israelià com a part del foc creuat que manté amb l'Estat jueu des de fa tres setmanes.

Israel ataca una cèl·lula i instal·lacions de Hezbollah en resposta al foc del grup xiïta

Les forces israelianes i les milícies en el sud del Líban continuen el seu intercanvi de foc, segons informa aquest divendres l'Exèrcit d'Israel, que va atacar objectius del grup xiïta libanés Hezbollah.

"En resposta al foc des del Líban cap a Israel, les Forces de Defensa d'Israel van atacar una cèl·lula terrorista dins d'un complex de Hezbollah, així com infraestructura d'eixe grup a Líban", informa l'Exèrcit israelià.

Des del 8 d'octubre, l'endemà del començament de la guerra entre Israel i el grup terrorista Hamàs en la Franja de Gaza, Hezbollah i altres milícies propalestines s'enfronten a tropes israelianes en les zones frontereres.

També et pot interessar

stats