Isabel II culmina el jubileu amb una aparició sorpresa

La reina d’Anglaterra ha aparegut en l'últim moment al balcó del palau de Buckingham acompanyada dels hereus a la Corona

Isabel II reapareix per sorpresa al seu jubileu
Isabel II reapareix per sorpresa en el seu jubileu / Henry Nicholls (Reuters)

Quan falten poques hores perquè concloguen els quatre dies del jubileu de platí de la reina Isabel II d'Anglaterra, la monarca ha donat la sorpresa i ha aparegut al balcó del palau de Buckingham acompanyada dels futurs reis, el príncep Carles i Camil·la de Cornualla.

Les celebracions dels setanta anys de regnat, que han estat marcades per l'absència de la reina, han inclòs aquest diumenge una gran desfilada pel centre de Londres, amb la participació de bandes militars, ballarins, artistes i altres personalitats.

La desfilada ha recorregut la mateixa ruta que la reina va seguir el dia de la seua coronació el 1953. La carrossa daurada que va dur a la reina a l'abadia de Westminster per a ser coronada ha tornat a veure's en públic per primera vegada en vint anys.

La reina, que no ha assistit a l’inici de la desfilada, ha estat representada a la llotja reial pel seu fill, el príncep Carles; els ducs de Cambridge, Guillem i Caterina, amb els seus tres fills —els prínceps Jordi, Carlota i Lluís— i el primer ministre britànic, Boris Johnson.

També et pot interessar

stats