Isabel II inaugura el concert del jubileu amb l’os Paddington

Conclou la celebració dels setanta anys de regnat amb la reina absent en la majoria dels actes

Milers de persones han celebrat el jubileu de platí de la reina Isabel II / Andy Rain (Efe)

Els actes de celebració del jubileu de platí, que celebren els setanta anys del regnat d’Isabel II, arriben a la fi amb una reina absent en la majoria dels actes que han tingut lloc al llarg dels quatre dies que han durat les festivitats oficials.

La Jubilee Party, l’esperat concert que ha tingut lloc aquest dissabte davant del palau de Buckingham de Londres, va congregar més de 20.000 persones en una jornada de festa per a commemorar la reina, en la qual van onejar milers de banderes britàniques.

Tot i la seua absència, la monarca, de 96 anys, i amb problemes de mobilitat, va inaugurar el concert a través d’un divertit vídeo gravat amb anterioritat en què apareixia prenent el te acompanyada de l’os Paddington, l’emblemàtic personatge britànic, que va revolucionar els assistents a la cerimònia. 

El grup Queen, que va iniciar la festa amb el tema "We Will Rock You", Alicia Keys, Diana Ross, Rod Stewart o Andrea Bocelli van posar la música a un acte espectacular en què van participar altres destacades personalitats britàniques del món dels esports o la ciència.

Alicia Keys a la Platinum Party
Alicia Keys a la Platinum Party / Reuters

Carles, el príncep de Gal·les, que va representar la monarca en la Jubilee Party, va fer un emotiu discurs en què va agrair la tasca desenvolupada en aquests setanta anys per la reina i va recordar son pare, el príncep Felip, mort fa un any.

Els quatre dies del jubileu es van iniciar dijous amb la desfilada militar Trooping the Colour, en el qual la reina sí que va estar present des del balcó principal del palau de Buckingham. Amb tot, Isabel II no va assistir al derbi d’Epsom, una de les seues curses de cavalls favorites.

Diana Ross en el concert del jubileu
Diana Ross en el concert del jubileu / Reuters
El tenor italià Andrea Bocelli a la Jubilee Party
El tenor italià Andrea Bocelli a la Jubilee Party / Reuters

També et pot interessar

stats