Iranianes a València: "Les dones ja estaven fartes i la mort d'Amini ha sigut el desencadenant"

À Punt Notícies parla amb un grup de dones iranianes residents a València que se senten molt orgulloses de les protestes que estan revolucionant el país

Entrevistem un grup de dones iranianes sobre la situació actual del seu país / À Punt NTC

La mort de la jove iraniana Mahsa Amini després de ser arrestada per no portar bé el vel ha revolucionat el país, amb protestes que han sigut durament reprimides pel govern, per la qual cosa almenys 31 civils han perdut la vida.

Aquesta setmana ha deixat imatges d'iranianes que es lleven, llancen i cremen el vel, una autèntica mostra de valentia en un país que invisibilitza les dones. Una altra mostra de valentia és la de les tres dones iranianes residents a València amb les quals ha pogut parlar À Punt Notícies. Amagant la seua identitat per a evitar represalies, han contat l'orgull que senten de les protestes que tenen lloc els darrers dies a l'Iran.

"Allà no tenim veu per a demanar ajuda, per a demanar llibertat i els drets bàsics que tot el món té", expliquen. També afirmen que a l'Iran han tallat qualsevol accés a les xarxes socials i estan convençudes que les xifres de persones mortes a causa de les manifestacions són superiors a les que s'han comunicat.

També et pot interessar

stats