Els incendis de Hawaii sumen 93 morts i centenars de desapareguts

Les autoritats només han pogut inspeccionar amb l’ajuda de gossos un 3% de l’àrea afectada

Els equips de cerca amb gossos ensinistrats busquen supervivents o víctimes entre les ruïnes carbonitzades de Lahaina

Els incendis que han assolat aquesta setmana l'illa de Maui, a l'arxipèlag de Hawaii, deixen ja 93 morts, segons les últimes xifres publicades. Les autoritats han alertat a la població que la cerca de víctimes mortals encara està en l'etapa inicial i que la magnitud de la tragèdia humana és, ara per ara, inabastable. 

Centenars de persones continuen desaparegudes, la qual cosa fa pensar que el nombre total de defuncions augmentarà. La devastació més gran es troba a l’oest d’aquesta illa hawaiana, on ciutats com Lahaina han quedat pràcticament destruïdes.  

Aquest incendi forestal ja es considera el més mortífer als Estats Units en més d'un segle. Milers de residents continuen evacuats i molts busquen els seus familiars desapareguts.  

Les autoritats només han pogut inspeccionar amb l’ajuda de gossos un 3% de l’àrea afectada. Els efectius de cerca intenten trobar cadàvers entre les cendres, la identificació dels quals es complica. 

Segons l'últim informe publicat aquest diumenge pel Comtat de Maui els equips d'extinció d'incendis continuen intentant apagar dos brots en els incendis de Lahaina i Upcountry Maui, mentre que l'incendi de Pulehu/Kīhei es va extingir completament aquest dissabte.

Els focs, que van començar dimarts, han desplaçat milers de persones i un total de 1.418 es troben en algun dels sis refugis temporals que s'han habilitat.

Mentre es fa un balanç dels danys, que podrien superar els 6.000 milions de dòlars, també comencen a analitzar-se les possibles errades. Quan van esclatar els incendis i Maui va perdre l'electricitat i les comunicacions, el sistema d'alarmes de Hawaii, el més gran del món, no es va activar, segons les autoritats.

Per aquest motiu, la fiscal general de Hawaii, Anne López, va anunciar aquest dissabte que realitzarà una "investigació exhaustiva" sobre la resposta de les autoritats a la catàstrofe.

També et pot interessar

stats