Incendi en una refineria a uns 200 quilòmetres de Moscou després d'un atac ucraïnés amb un dron

El foc ja ha sigut sufocat i els equips d'emergència valoren ara els danys causats a les infraestructures de la planta, encara que no s'han registrat ferits

Incendi en la refineria pels atacs ucranians
Incendi en una refineria russa pels atacs ucranians / Telegram

L'atac d'un dron ucraïnés ha provocat esta matinada un incendi en una refineria de la regió de Kaluga, a uns 200 quilòmetres al sud-oest de Moscou, segons informa el governador, Vladislav Xapxa.

El foc ja ha sigut sufocat i els equips d'emergència valoren ara els danys causats a les infraestructures de la planta, encara que no s'han registrat ferits, ha precisat.

Els operaris de la planta van haver de ser evacuats urgentment, segons informa el canal de Telegram Astra.

Les autoritats de la regió de Baixkíria van denunciar dijous un atac similar, amb drons, contra la planta petroquímica de la corporació estatal Gazprom a la ciutat de Salavat.

Amb drons d'ala fixa, Ucraïna ha causat en els últims mesos nombrosos danys en refineries al llarg de tota la Rússia europea en un intent d'impedir que subministren combustible a les tropes que combaten al país veí.

Només en els últims mesos, Kíiv ha atacat, amb major o menor èxit, refineries a Nijni Nóvgorod —una de les més grans de Rússia—, Rostov, Samara o Krasnodar.

Dos dones mortes per atacs amb drons

El Ministeri de Defensa informa també que ha abatut en les últimes hores set drons a la regió de Moscou i a les de Bélgorod i Briansk, limítrofes amb Ucraïna.

Anit, segons les autoritats locals, dos dones van morir a les regions frontereres de Kursk i Bélgorod en atacs de l'artilleria ucraïnesa.

El president rus, Vladímir Putin, va prometre esta setmana als comandants dels batallons que combaten a Ucraïna que el Kremlin es proposa fabricar massivament drons aeris, aquàtics i submarins, terreny en el qual Kíiv té un avantatge clar.

També et pot interessar

stats