Heathrow detindrà alguns vols el pròxim dilluns per a respectar el silenci per Isabel II

Cap avió rebrà permís per a enlairar ni aterrar en l'aeroport des de 15 minuts abans fins a 15 minuts després de la celebració de la cerimònia

Imatge d'arxiu de l'aeroport de Heathrow
Imatge d'arxiu de l'aeroport de Heathrow / Henry Nicholls (Reuters)

L'aeroport londinenc de Heathrow, un dels aeròdroms amb major trànsit d'Europa, ha anunciat que detindrà alguns dels vols del pròxim dilluns per a respectar el silenci que guardarà el Regne Unit durant el funeral d'estat d'Isabel II.

Cap avió rebrà permís per a enlairar-se ni aterrar a l'aeroport, situat a uns 20 quilòmetres a l'oest de Londres, des de quinze minuts abans fins a quinze minuts després de la celebració de la cerimònia religiosa en l'abadia de Westminster, quan estan programats dos minuts de rigorós silenci nacional.

S'evitaran així els habituals passos d'aeronaus sobre el centre de la capital britànica en direcció a l'aeroport, que pot acollir fins a un aterratge per minut.

Entre les 13:45 i 14:20, hora local, quan el fèretre de la reina isca del temple, tampoc s'operaran vols, mentre que el ritme d'enlairaments s'alentirà entre les 16:45 i 21:00, hora local, per a minimitzar el soroll al castell de Windsor, a escassos huit quilòmetres, on serà soterrada la reina.

"Com a senyal de respecte, les operacions cap a i des de l'aeroport estaran subjectes als canvis apropiats per a evitar sorolls molestos en determinades localitzacions en moments concrets del dilluns", ha assenyalat un portaveu de l'aeroport.

En total, al voltant del 15% del trànsit aeri de Heathrow en una jornada habitual quedarà interromput.

També et pot interessar

stats